казуси - страх и фобии

Защо ме е страх от всичко?

Защо ме е страх от всичко? Имах силна връзка с един човек, той я прекрати твърдейки, че ме обича и сега ме е страх да заобичам и да създам семейство, за да не ме оставят пак… СТРАХ ме е, как да го превъзмогна???

Отговор на зададения въпрос:

Като назовете страха с истинското му име и го погледнете смело в очите. Само тогава той ще изчезне от живота ви.

Многократно съм повтарял, че антидотът срещу страха е усещането за свобода. Освободете се от страха от страха… като се докоснете до свободата, която носите у себе си. Свобода означава да не разчитате на опорни точки извън вас. Има много психотерапевтични и медитативни техники, с които може да поставите началото.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Психотерапия и психотерапевтична помощ по време на COVID-19 - По време на Covid-19 (коронавирус) карантината, д-р Димитър Тенчев е гост в предаването „Плюс минус“ по Нова ТВ. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ […]
  • Депресии и паник атаки по време на отпуск - Интервю с д-р Димитър Тенчев за депресивните състояния, паник атаките и фобиите по време на почивка в предаването „Плюс-Минус“ по NOVA TV. Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев