казуси - страх и фобии

Защо ме е страх от всичко?

Защо ме е страх от всичко? Имах силна връзка с един човек, той я прекрати твърдейки, че ме обича и сега ме е страх да заобичам и да създам семейство, за да не ме оставят пак… СТРАХ ме е, как да го превъзмогна???

Отговор на зададения въпрос:

Като назовете страха с истинското му име и го погледнете смело в очите. Само тогава той ще изчезне от живота ви.

Многократно съм повтарял, че антидотът срещу страха е усещането за свобода. Освободете се от страха от страха… като се докоснете до свободата, която носите у себе си. Свобода означава да не разчитате на опорни точки извън вас. Има много психотерапевтични и медитативни техники, с които може да поставите началото.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Как да излекуваме паник атаките? - Разговор с психотерапевта Д-р Димитър Тенчев за лечението на паническите атаки в предаването „България сутрин“ по Bulgaria On Air. Информация за автора Последни публикации Доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите […]
  • Паник атаките – проклятие или благословия? - Паническото разстройство е общопопулярно и лесноразпознаваемо състояние, станало част от попкултурата на съвременния човек. Това не беше така само до преди петнайсетина години — приблизително по времето, когато стартирах своята индивидуална практика.

доктор Димитър Тенчев

Доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев
доктор Димитър Тенчев

Най-нови публикации от доктор Димитър Тенчев