Възможно ли е чрез хипноза да разбера какъв е моят проблем?

Възможно ли е чрез хипноза да разбера какъв е моят проблем?

Възможно ли е чрез хипноза да разбера какъв е моят проблем? Напоследък често плача и ми се плаче, от почти 2 г. живея с приятеля ми и далече от нашите, но вече свикнах. Чудя се каква е причината, защото би трябвало да съм щастлива и да продължа живота си, а не да плача постоянно.

Отговор на зададения въпрос:

„Би трябвало да сте щастлива”? Защо така мислите? Нима има универсална формула за щастие, в която се вписвате? Животът не е условно наклонение, а сегашно време.

Не е задължително да разбирате на рационално-логическо ниво какъв е проблема, за да изчезне той. По-важна е промяната в несъзнаваното, която да промени качеството на битието ви. Хубаво е, че може да плачете. Защото долавяте знака, че нещо в живота ви не е в ред, въпреки че „трябва да бъде”. Много по-лошо е да се самозалъгвате години наред и в залеза на живота си да разберете, че нещата не са били такива, каквито са ви изглеждали. Смисълът на живота е дълбоко осмисления живот.

Има само една посока за да промените ситуацията – навътре към себе си. Там е решението на всичките ни проблеми.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • InSighting – Пътуване към свободата - Д-р Димитър Тенчев е един от най-авторитетните психотерапевти и семинар лидери в България.  Завършил е Медицински Университет – София, магистър е по медицина и магистър по здравен мениджмънт. Бил е  дългогодишен преподавател в МУ – София. Авторитетът му, обаче, се гради на нещо много повече – а именно, над 10-годишна работа, която с най-прости думи […]
  • Стани раз-Личност - Дълго време се колебаех дали да взема участие в курса по хипноза, макар и с благородната цел да напиша статия. Някак нямах доверие на този съвременен метод. Струваше ми се манипулативен. С риск за въздействие върху човека пряко неговата воля. В крайна сметка любопитството надделя и се отправих към улица „Родопски извор“ 45 в столичния […]

доктор Димитър Тенчев

Доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев
доктор Димитър Тенчев

Най-нови публикации от доктор Димитър Тенчев