Казуси - Как да си помогна

Когато човек много иска и се стреми към нещо или някого, това доближава ли го или отдалечава от целта?

Когато човек много иска и се стреми към нещо или някого, това доближава ли го или отдалечава от целта? Каква е правилната тактика – да желаеш силно или напротив, колкото по-малко искаш нещо то повече се доближава?

Отговор на зададения въпрос:

Фиксацията обикновено води до отдалечаване на желаното. Това е нещо като неписан вселенски закон.  И още един. Енергията винаги следва вниманието.

Единствената уловка е, че когато прекалено много се вкопчваш в нещо, ти самият се превръщаш от участник в наблюдател на процеса и възпрепятстваш сбъдването му. Това е причината, поради която, ако много силно искаме нещо в един момент то сякаш се отдалечава толкова от нас, че започва да ни изглежда абсолютно невъзможно. Причината не е във факта, че го желаем, а поради това че сме фиксирани в него. Ако отпадне фиксацията /приемем, че не е възможно и се откажем, пренасочим вниманието си към нещо друго, най-добре, ако го забравим/ то изведнъж се самопроявява… сякаш от нищото. Духовните закони за сбъдване на мечти са много фино нещо. Но все пак може да се изведе действащ алгоритъм. Препоръчвам ви за целта книгата: „Wishpin. Алгоритъмът на успеха

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Съвършенството на Медитацията - ЗА ТЪРСЕЩИТЕ СВОБОДАТА НА УМА, НЕОБУСЛОВЕНОСТ ОТ СВЕТА, КРАСОТАТА НА ДУХА, НА НЕЩАТА СЪЩНОСТТА И ПРЕДЕЛНА ЯСНОТА БЕЗ “ТУК” И ОТВЪД “СЕГА”… INSIGHTING СЪБИТИЕТО НА ПРОЛЕТТА  ПОТРОПВА НА ТВОЯТА ВРАТА! INSIGHTING СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МЕДИТАЦИЯТА СИГМА-ОМЕГА aka ИЗКУСТВОТО НА НЕВИДИМОСТТА Шестдневен ритрийт в планината в медитация, умиротворение и синхрон с Невидимия Ред Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт […]
  • Дао на късмета – Има ли рецепта за късмет? - Наглед въпросът изглежда наивен. Всеки би отговорил, че късметът е да имаш попътен вятър в живота (често отъждествяван с успеха). Но дали това е наистина късмет или е само битовистичен успех? Ще разгледаме няколко произволни примера за успех, объркан с късмет.

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев