Казуси - Безизходица

Оставих в България стария си живот и любовта…

Живея в чужбина от 1 година, на 19 години съм. Тук съм с родителите и сестра ми, уча това което искам, за което съм си мечтала. До тук всичко е добре, но аз си оставих в България стария живот и любовта… от 3 години имаме връзка, обичаме се, къде се карахме после се сдобрявахме, беше като приказка, имах хубав живот.

Сега се виждаме на няколко месеца веднъж и винаги проблеми, караме се, доверието почна да изчезва… страх ме е да не го изгубя… това всеки ден ме прави по-нещастна и по-слаба. Не знам как ще продължа така да живея тука с мисълта „Кога ще се прибера?“ Колкото повече пораства човек, толкова растат и проблемите. Боли ме душата, не мога да свикна с новия си живот, в който се преповтарят следните неща: училище, работа, вкъщи. Монотонен скучен живот без любов и развлечения. Искам да се разбираме с него, да дойде тук, но той там си има работа и си търси причини да не дойде при мен. Ако наистина много ме обича, ще дойде ли при мен, ще гледа ли да промени положението? Или човекът, който трябва да промени нещо съм аз ? Искам да постигна амбициите си, искам да съм с него… искам малко щастие и любов.

Много съм свикнала с него минаха повече от 3 години и половина, преди бяхме постоянно заедно. А сега… Искам да поправя душевното си състояние, нещастна съм, постоянно плача , не мога да се радвам на нищо истински, винаги ми липсва нещо… Моля ви, за съвет! Така как ще продължа не знам…

Отговор на зададения въпрос:

Ако наистина толкова силно се обичате с този мъж би трябвало заедно да вземете решението за бъдещето на вашата връзка и вариантите, при които можете да бъдете заедно. Със сигурност обаче любовта от разстояние за дълго време е драматична и обикновено в края на краищата завършва с раздели.

Ако се налага вие сама да вземате решение или да правите компромиси и саможертви в името на другия, това със сигурност не е правилният човек за вас. Както и обратното, не би трябвало да искате от него да прави компромиси и саможертви във ваше име.  Любовта е наличие на общ свят с общ хоризонт и общи решения. Ако този мъж истински  ви обича,  разбира и допълва, със сигурност няма как да го изгубите. Защото никой и нищо не може да ви отнеме това, което ви принадлежи по право.

Дори и на този етап да не може да дойде при вас или вие да отидете при него, ако той е вашата половинка рано или късно пътищата ви ще се съберат отново. Без значение как ще се случи това и дали от гледна точка на логическия ум ви се струва невъзможно или немислимо, Вселената има своите начини да ни извежда на нашия път.

Поговорете напълно открито с приятеля си, споделете му страховете си, терзанията, съмненията, колебанията, мечтите си. И двамата вземете общо решение.

Междувременно развийте намерението ситуацията да се разреши по най-добрия за вас начин, без значение дали това означава връзката ви да получи обновление или да приключи. Ако сте вярна на себе си, всичко ще се подрежда във ваша полза. Защото Вселената ще е на ваша страна. Винаги.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • InSighting Пътешествия в безкрая - InSighting Пътешествия в безкрая THE U-PRINCIPLE 20-26 ОКТОМВРИ 2018 Нищонеправене, трансперантност и огледална мъдрост Седемдневен ритрийт с Дайки  В уютно планинско уединение “Признаци на качествената информация — синтез, разбираемост, практичност, ползотворност, пестене на време.” Дайки Ивабучи Синтезирано, разбираемо, практично, ползотворно и пестящо време — ето концепцията на InSighting събитието на есента.  Златноесенният ритрийт в синтез: […]
  • Съвършенството на Медитацията - ЗА ТЪРСЕЩИТЕ СВОБОДАТА НА УМА, НЕОБУСЛОВЕНОСТ ОТ СВЕТА, КРАСОТАТА НА ДУХА, НА НЕЩАТА СЪЩНОСТТА И ПРЕДЕЛНА ЯСНОТА БЕЗ “ТУК” И ОТВЪД “СЕГА”… INSIGHTING СЪБИТИЕТО НА ПРОЛЕТТА  ПОТРОПВА НА ТВОЯТА ВРАТА! INSIGHTING СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МЕДИТАЦИЯТА СИГМА-ОМЕГА aka ИЗКУСТВОТО НА НЕВИДИМОСТТА Шестдневен ритрийт в планината в медитация, умиротворение и синхрон с Невидимия Ред 26 април — 1 […]