Казуси - Как да си помогна

Когато се почувствам незначителна, объркана и глупава как да си помогна?

Когато се почувствам незначителна, объркана и глупава как да си помогна, защото всичко това ме вкарва в дълбока депресия и най-малката неприятна случка или дума ме разплакват?? И повтарям си непрекъснато каква глупачка съм… но от това не ми става по-леко.

Отговор на зададения въпрос:

Ако си повтаряте непрекъснато каква глупачка сте, е много вероятно в един момент да си повярвате дотолкова, че окончателно да блокирате възможностите в живота си. Депресията, дори и да не ви се вярва, може да е не само проклятие, но и благословия, тъй като по този начин душата ви ви показва абсолютната неудовлетвореност, която се е натрупала в нея за това, че не живеете живота, който желаете. Не се обвинявайте, че се намирате в депресия. Точно обратното – необходима е духовна интелигентност, за да можеш да се разбунтуваш срещу съдба, която не те удовлетворява.

Много по-лош вариант би бил, да се самозаблуждавате, че всичко е наред и да не отчитате необходимостта от промени, когато такава очевидно е налице. Преразгледайте сферите в живота си (здраве, любов, призвание, финанси) и открийте компромисите, които ви пречат да бъдете себе си. Елиминирайте ги. Фактът, че незначителни случки или думи ви разплакват, е показателен, че в много ситуации от живота си, вие се опитвате да се придържате към социални роли, които нямат нищо общо с вашата същност. Преразгледайте взаимоотношенията с хората, с които общувате непрекъснато – доколко са на вашата честота и себе си ли сте, когато общувате с тях. Не се опитвайте да потиснете симптомите, насочете вниманието си към причините за състоянието ви. Те със сигурност се крият в начина, по който несъзнателно избирате живота, който живеете. Защото съдбата ни е резултат от всички избори, които сме направили до момента – осъзнато или не.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • InSighting Съвършенството на медитацията 2019 - INSIGHTING СЪВЪРШЕНСТВОТО НА МЕДИТАЦИЯТА ZenDo ZenGo 1 aka ЕСТЕСТВЕНОСТТА   Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, […]
  • InSighting Unique 3 - ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ с InSighting Unique 3 Медитация Дишане Звук  3 уникални ивента в 3 празнични вечери 22, 23, 24 Март Пролетта започва отвътре! Unique Медитацията Хексаграм — Портал към безкрая 22 март 19:09  InSighting Център Какво е Хексаграма? И Дзин — метод за гадаене от шест линии, подредени в 64 комбинации  Фънг шуй — […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев