От много години съм със страхова невроза

От много години съм със страхова невроза – страхувам се да излизам сама, в големи затворени помещения ми става лошо, имам чувството, че ще припадна. Има ли надежда с хипноза това мое състояние да се промени и къде мога да ви намеря?

Отговор на зададения въпрос:

Този въпрос се припокрива с голяма част от зададените по-горе. Смятам да напиша специално за „Розали” в близко бъдеще статия, посветена на паническото разстройство (наричано в миналото „страхова невроза”), което придобива „ендемични” размери на разпространение. Мога да кажа от дългогодищната си практика две неща:

  1. Паническото разстройство не е диагноза за разстроена психика, а сигнал за „разстроен” живот.
  2. Психотерапията е ефективен метод за лечение на паническо разстройство. Дайте си време и направете ефективните промени, които ще изцелят живота ви.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • Как да излекуваме паник атаките? - Разговор с психотерапевта Д-р Димитър Тенчев за лечението на паническите атаки в предаването „България сутрин“ по Bulgaria On Air. Информация за автора Последни публикации Доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите […]
  • Паническото разстройство е една възможност да преобразите живота си - Здравейте! Искам да споделя впечатленията си от д-р Димитър Тенчев и InSighting Център. При него ме доведоха паническите атаки, които изпитвах от близо година. Преди да се запозная с д-р Тенчев положението бе следното – трудно пътувах с каквото и да е превозно средство. Усещах как се задушавам, сякаш умирам. Едно просто пътуване, например от квартала до центъра, беше сериозно […]

доктор Димитър Тенчев

Доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев
доктор Димитър Тенчев

Най-нови публикации от доктор Димитър Тенчев