казус депресия

Kак мога да се справя с честата смяна на настроенията и неудовлетвореността от живота ми?

Как мога да се справя с честата смяна на настроенията ми, като по-често преобладават депресивните моменти? Опитвам се да разбера каква е причината за тези състояния и да ги преодолея и стигнах до извода, че явно неудовлетвореността в някои аспекти от живота ми допринася за това. Правя опити да изгладя тези неща, но въпреки това пак „забивам“. Тогава се чувствам изключително некомфортно, но не искам да прибягвам до хапчета, защото съм още млада, а и тези състояния продължават само няколко дена.

Отговор на зададения въпрос:

Трудно е да контролираме емоциите си – особено депресивните. Целта е да променим (а не да „изгладим”) вътрешните и външните условия, които ги предизвикват. Тези подеми и спадове ще се „нивелират” едва, когато започнете да бъдете себе си – в това, което правите; във взаимоотношенията си с другите; в това, което харесвате, а също и което не харесвате.

Депресията е просто знак, че не сме на пътя си. Или че сме спрели, дори и да сме на него. Научих една много интересна думичка от един тийнейджър: „Абе мани го, тоя е спреляга (човек, спрял развитието си)”. Вие спреляга ли сте? В кои области.

Д-р Тенчев

още от психотерапевта:

  • ХИПНОЗАTA МОДУЛ R(еволюция) - InSighting UNIQUE!   ХИПНОЗАTA  МОДУЛ R(еволюция) Вътрешни пътувания, СубсТранс, Мултиверсума и Ти  (в оригиналната си версия) 29 ноември – 1 декември ’19 Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting […]
  • ХИПНОЗАTA  МОДУЛ M - InSighting UNIQUE!   ХИПНОЗАTA  МОДУЛ M Mахалото Автор доктор Димитър ТенчевПсихотерапевт в InSighting ЦентърД-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България. Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и […]

доктор Димитър Тенчев

доктор Димитър Тенчев

Психотерапевт в InSighting Център
Д-р Димитър Тенчев е сред от най-авторитетните психотерапевти в България.
Има дългогодишен професионален опит в областта на трансперсоналната психотерапия, хипнозата и хипнотерапията. Водещ е на семинарите по InSighting и е инспириращ лектор по теми, свързани с кризата на личността, индивидуалната свобода и себепознанието като път към фундаментална промяна.
Повече за д-р Тенчев